Enzymy

Dobré vědět

Enzymy jsou čisticí prostředky na biologické bázi. Jsou to silné přísady, které působí specificky na určité typy skvrn, to znamená, že pro jeden typ skvrn existuje jeden typ enzymu. Fungují jako katalyzátory, takže každá molekula působí více než jednou.

Hlavními enzymy při mytí nádobí jsou proteázy a amylázy. Proteázy odstraňují bílkoviny jako vejce, připálené maso nebo sýr. Amylázy odstraňují cukr a škrob, jako jsou těstoviny, brambory, rýže, a obiloviny, jako jsou pšenice nebo kukuřice.

Jak využíváme enzymy?

K odstranění specifických typů skvrn, jako jsou bílkoviny, škroby nebo skvrny z potravin, používáme různé enzymy. Enzymy působící za studena navíc pomáhají odstraňovat skvrny již při nízkých teplotách mytí, jako je 20° nebo 30°C.

Další témata

  • Složení našich výrobků je efektivní z hlediska zdrojů a poskytuje skvělé výsledky čištění.

  • Vedeme pokrok směrem k cirkulární ekonomice vytvářením chytrých obalů ve prospěch lidí a planety.

  • Naše odpovědnost v rámci celého hodnotového řetězce zahrnuje optimalizaci našich přepravních a logistických procesů z hlediska ekologické kompatibility a efektivity zdrojů.