Porce: 4
Přísady:
- 500 g těstovin tagliatelle
- 300 g kaštanů (oloupaných)
- 400 g hub
- 2 cibule
- 4 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 8 polévkových lžic olivového oleje
- 500 ml smetany
- 1 citron (šťáva)
- 50 g parmazánu
- sůl
- pepř
- jarní cibulky k ozdobení
Náčiní: prkénko na krájení, nůž, velký hrnec, pánev, struhadlo, lis na citrusy, cedník
Nakrájejte jarní cibulky najemno. Nakrájejte cibule a nasekejte česnek. Odstraňte houbám nožičky a houby rozčtvrťte. Nakrájejte oloupané kaštany.
Těstoviny vložte do velkého hrnce se slanou vodou a vařte al dente podle návodu na obalu.
Rozehřejte olivový olej na pánvi při středně vysoké teplotě. Přidejte cibuli a česnek a restujte dokud nezesklovatí. Pak přidejte houby a restujte přibližně 5 minut. Dosolte dle chuti. Přidejte nakrájené kaštany a vařte asi 3 minuty.
Zamíchejte, aby se vše spojilo a vařte přibližně 4 minut. Osolte. Nastrouhejte parmazán najemno. Osolte, opepřete a přidejte citronovou šťávu dle chuti. Přidejte parmezán a promíchejte, aby se vše spojilo.
Sceďte těstoviny, přidejte je do pánve a promíchejte, aby se vše spojilo. Těstoviny podávejte ozdobené jarní cibulkou. Dobrou chuť!
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.