Porce: 2
Přísady:
- 200 g quinoy
- ½ kostky bujónu
- 400 g cherry rajčat
- 1 polévková lžíce rozmarýnu
- ½ avokáda
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 lžička agávového sirupu
- 1 polévková lžíce bílé miso pasty
- 1 polévková lžíce hořčice
- 1 lžička sezamového oleje
- 2 polévkové lžíce stolního oleje
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 1 polévková lžíce vody
- 2 vejce
- 30 g baby špenátu
- 2 lžičky pasty dukkah
- 1 polévková lžíce klíčků červené řepy
- mořská sůl
- pepř
- citronová šťáva k podávání
Náčiní: velký kastrol, sítko, pánev, prkénko na krájení, nůž, stěrka, malá mísa, malý kastrol
Quinou vložte do sítka a propláchněte studenou vodou. Do kastrolu nalijte vodu, přidejte quinou a kostku bujónu a vařte podle pokynů na obalu. Odstavte.
Rozkrojte rajčata napůl. Otrhejte rozmarýnu ze stonku a nakrájejte nahrubo. Vypeckujte a oloupejte avokádo, nakrájejte na menší kostky a postavte stranou. Nalijte olivový olej do pánve a rozehřejte při středně vysoké teplotě. Přidejte rajčata, rozmarýn, agávový sirup a vařte přibližně 15 minut nebo dokud rajčata nezhoustnou. Občas zamíchejte, pak odstavte.
Na miso omáčku dejte do malé mísy bílou miso pastu, hořčici, sezamový olej, rostlinný olej, citronovou šťávu a vodu a míchejte dohladka. Osolte a opepřete dle chuti.
Do malého kastrolu dejte vodu a přiveďte k varu. Vařte vejce přibližně 6 minut, oloupejte a dejte stranou. Do servírovací misky dejte quinou a kostky avokáda, uvařená rajčata a čerstvý baby špenát. Položte vejce do středu misky a přidejte miso omáčku, přidejte pastu dukkah a klíčky z červené řepy. Osolte, opepřete a přidejte citronovou šťávu dle potřeby a dobrou chuť!
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.