Somat Logo

Těstoviny s kaštany a houbami

Přísady
Porce: 4

  • 500 g těstovin tagliatelle 
  • 300 g kaštanů (oloupaných) 
  • 400 g hub 
  • 2 cibule 
  • 4 jarní cibulky 
  • 2 stroužky česneku 
  • 8 polévkových lžic olivového oleje 
  • 500 ml smetany 
  • 1 citron (šťáva) 
  • 50 g parmazánu
  • sůl
  • pepř
  • jarní cibulky k ozdobení

Náčiní: prkénko na krájení, nůž, velký hrnec, pánev, struhadlo, lis na citrusy, cedník

Nakrájejte jarní cibulky najemno. Nakrájejte cibule a nasekejte česnek. Odstraňte houbám nožičky a houby rozčtvrťte. Nakrájejte oloupané kaštany.

Těstoviny vložte do velkého hrnce se slanou vodou a vařte al dente podle návodu na obalu.

Rozehřejte olivový olej na pánvi při středně vysoké teplotě. Přidejte cibuli a česnek a restujte dokud nezesklovatí. Pak přidejte houby a restujte přibližně 5 minut. Dosolte dle chuti. Přidejte nakrájené kaštany a vařte asi 3 minuty.

Zamíchejte, aby se vše spojilo a vařte přibližně 4 minut. Osolte. Nastrouhejte parmazán najemno. Osolte, opepřete a přidejte citronovou šťávu dle chuti. Přidejte parmezán a promíchejte, aby se vše spojilo.

Sceďte těstoviny, přidejte je do pánve a promíchejte, aby se vše spojilo. Těstoviny podávejte ozdobené jarní cibulkou. Dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.