Klasické tiramisu

Porce: 6

Suroviny:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g cukrářských piškotů
  • 2 vejce
  • 60 g moučkového cukru
  • 100 ml espressa
  • 3 lžíce amaretta
  • 1 lžíce hořké čokolády
  • 1 lžíce kakaa, sůl

Pomůcky
mísa, ruční šlehač, gumová stěrka, zapékací mísa, jemné struhadlo, jemné sítko

Krok 1/4

2 vejce – 30 g moučkového cukru – 1 lžíce amaretta – 250 g mascarpone mísa – šlehač

Rozklepněte vejce a oddělte bílky a žloutky. Žloutky ušlehejte s trochou moučkového cukru do pěny. Přidejte amaretto a mascarpone. Ušlehejte dohladka.

Krok 2/4

sůl – 30 g moučkového cukru gumová stěrka

Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh. Pomalu zašlehejte zbývající cukr. Sníh z bílků opatrně vmíchejte do mascarponové směsi.

Krok 3/4

100 ml espressa – 2 lžíce amaretta – 250 g cukrářských piškotů – 1 lžíce hořké čokolády zapékací mísa – jemné struhadlo

V hlubokém talíři smíchejte espresso se zbytkem amaretta. Do směsi krátce namáčejte cukrářské piškoty a po nasáknutí je klaďte vedle sebe na dno zapékací mísy. Zakryjte mascarponovou směsí a posypejte jemně nastrouhanou čokoládou.

Krok 4/4

1 lžíce kakaa

jemné sítko

Přidávejte další stejné vrstvy až do spotřebování všech surovin. Navrch dejte vrstvu mascarponového krému, posypte jemně nastrouhanou čokoládou a nakonec kakaem. Před podáváním nechte alespoň 3 hodiny odležet v lednici. Dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.

Více informací

  • Domovská stránka

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

  • Kdo řekl, že mytí nádobí musí být nudné? S těmito triky je zábava zaručena! A s našimi účinnými produkty je mytí nádobí super snadné!