Porce: 4
Přísady:
- 400 g cizrny v konzervě
- 800 g drcených rajčat v konzervě
- 15 g zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 thajské chilli
- 1 polévková lžíce garam masala
- 1 lžička kmínu římského mletého
- 1 lžička kurkumy
- ½ lžičky chilli v prášku
- 4 polévkové lžíce ghí
- 50 ml vody
- sůl
- koriandr (na ozdobení)
- chléb naan (k servírování)
- rýže basmati (vařená, k servírování)
Náčiní: prkénko na krájení, nůž, jemné sítko, kuchyňský robot, pánev, stěrka
Oloupejte zázvor a česnek. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Sceďte cizrnu v konzervě, v případě potřeby uschovejte tekutinu pro další recept. Do kuchyňského robotu vložte očištěný zázvor, česnek, thajské chilli, garam masalu, římský kmín, kurkumu a chilli v prášku a rozmixujte na hladkou pastu.
Rozehřejte ghí na pánvi při střední teplotě. Přidejte cibuli a restujte přibližně 5 minut nebo dokud nezesklovatí. Přidejte kořeněnou pastu, scezenou cizrnu, drcená rajčata, vodu a nechte přibližně 10 minut mírně vařit.
Osolte a opepřete. Ozdobte koriandrem a podávejte s chlebem naan a rýží basmati. Dobrou chuť!
Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.