Velikonoce 2020: velikonoční tradice, které vás budou bavit

Dne 12. dubna oslavíme konec postního období. Veselé Velikonoce vám všem! Každá země a každá rodina má samozřejmě své vlastní velikonoční tradice, jedno ale máme všichni společné – rádi se scházíme v rodinném kruhu, dopřáváme si dobré jídlo a také nějaké to zábavné velikonoční vajíčkohraní! Abyste své Velikonoce 2020 mohli oživit něčím novým, představujeme vám tři velikonoční tradice přesně v duchu naší zábavné iniciativy #enjoytogether.

Vyrobte si svítící velikonoční vajíčka

Obyvatelé střední a východní Evropy si nedokážou velikonoční oslavy představit bez natvrdo uvařených a obarvených vajíček, která většinou umísťují na stůl jako dekoraci. Jestli jste velikonoční vajíčka ještě nikdy nebarvili, určitě to vyzkoušejte! Nezáleží, jestli vajíčka uvařená natvrdo prostě jen obarvíte, nebo jestli je bohatě vyzdobíte. Uvidíte, že proměna obyčejných holých vajec na pestrobarevná velikonoční vajíčka nadchne vás i vaše děti! Na internetu najdete spoustu návodů, jak si velikonoční vajíčka vyzdobit, od polepení třpytkami až po obarvení barvami, které světélkují ve tmě a díky nimž bude noční hledání velikonočních vajíček ještě větší zábava. Vsadíme se, že se během volných dnů nebudete nudit…

Hledání velikonočních vajíček – běž podle stužky

Typické velikonoční tradice se samozřejmě neomezují jen na barvení vajíček. Vaše děti už se určitě těší na hledání velikonočních vajíček. Jistě nebudou samy, kdo si tuto velikonoční tradici skvěle užije. Z vás se přece může stát velikonoční zajíček, který vybere ty pravé schovávačky pro velikonoční výslužku a pak se se svými nejmilejšími pobaví při hledání velikonočních vajíček.

Víte, že velikonoční zajíček je tradice, jejíž kořeny sahají až do začátku 18. století? Holandští osadníci v Pensylvánii věřili na bytost jménem „Oschter Haws“ nebo „Osterhase“, která je v mnohém podobná velikonočnímu zajíčkovi tak, jak ho známe dnes. Oschter Haws kladl vajíčka do trávy. Děti pro něj stavěly hnízda a pak pátraly, kde jsou vajíčka. Tak se zrodila tradice hledání velikonočních vajíček! Ne v každé zemi se ale o schovávání sladkostí stará velikonoční zajíček. Francouzské děti například věří, že jim čokoládu nosí létající velikonoční zvony. Ať je to tak nebo tak, chceme se s vámi podělit o své nejoblíbenější schovávačky. Hlavním místem pátrání je samozřejmě kuchyně. Náš výběr pěti nejlepších schovávaček pro velikonoční vajíčka zahrnuje: košík na ovoce, troubu, ledničku, stínidlo lampy a myčku!

Čím starší děti máte, tím lépe už jistě vědí, kam velikonoční vajíčka nejraději schováváte. Zkuste jim tedy hledání velikonočních vajíček ozvláštnit hrou „běž podle stužky“. Přidělte každému dítěti stužku určité barvy a napovězte, že je dovede až k pokladu. Zdá se to možná jednodušší, než to ve skutečnosti je. Stužku můžete omotat kolem stromů, můžete jednotlivé stužky zaplést dohromady a povodit děti po celém domě!

Velikonoční brunch a vajíčkový souboj

Vlastnoručně obarvená velikonoční vajíčka už máte jistě hotová, tak co kdybyste připravili kompletní velikonoční brunch pro celou rodinu? Vždyť co může být lepší než sejít se o svátcích se svými nejbližšími? Zřejmě největší velikonoční hody si dopřávají Rumuni. Jejich tradiční velikonoční oběd se obvykle skládá ze čtyř až pěti chodů! Pokud byste si přeci jen raději dopřáli umírněnější, ale o nic méně chutný velikonoční brunch, můžete vyzkoušet naše jednoduché recepty. Díky přípravkům Pur a Somat bude postaráno také o následné mytí nádobí. Nechceme totiž, abyste trávili věčnost u dřezu, když se místo toho můžete raději věnovat své rodině.

Tím jsme ale rumunské zábavné velikonoční tradice ještě zdaleka nevyčerpali. Rumuni totiž také pořádají „vajíčkové souboje“, které si můžete snadno přizpůsobit a udělat z nich veselou hru pro své hosty. Pusťte se do toho. V každém kole o sebe bouchněte dvěma vajíčky uvařenými natvrdo. Vajíčko s nejodolnější skořápkou vyhrává a poražený musí sníst všechna vejce, která vítěz rozbil. Jednoduché, ale nesmírně zábavné! Přesvědčte se sami. Věříme, že díky našim vajíčkohrátkám si Velikonoce 2020 a jejich oslavy se svými nejbližšími užijete skutečně naplno.

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Díky tabletám Somat bude nádobí znovu snadno čisté!
Naše účinné přípravky dokážou vyčistit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny, a vy si tak můžete užít ještě více času s blízkými!

Zjistěte více

  • Domovská stránka

  • Kdo řekl, že mytí nádobí musí být nudné? S těmito triky je zábava zaručena! A s našimi účinnými produkty je mytí nádobí super snadné!

  • Najděte si dokonalý recept, který potěší vaše blízké na dalším setkání.