Somat Logo

Mini jablkové croissanty

Přísady
Porce: 16

  • 150 g mouky z pšenice jednozrnky nebo špaldové mouky 
  • ½ lžičky kypřícího prášku (bez glutenu) 
  • 2 polévkové lžíce kokosového cukru 
  • 70 g kokosového oleje (teplého) 
  • 150 g řeckého jogurtu z ovčího mléka (10 % tuku) 
  • ¼ lžičky soli 
  • 1 polévková lžíce plátků mandlí 
  • 1 polévková lžíce březového nebo kokosového cukru 
  • ¼ lžičky skořice 
  • 1 jablko 
  • mouka k poprášení

Náčiní: velká mísa, kuchyňská utěrka, plech na pečení, pečicí papír, trouba, prkénko na krájení, nůž, malá mísa, nůž na ovoce a zeleninu, váleček, mřížka na chladnutí pečiva (nepovinné)

Ve velké míse smíchejte mouku z pšenice jednozrnky, kypřící prášek, kokosový cukr a sůl. Vmíchejte jogurt a kokosový olej a rukama vypracujte hladké těsto.

Mísu přikryjte utěrkou a nechte odstát v lednici po dobu přibližně 30 minut. Připravte si na plech na pečení pečicí papír.

Mezitím nasekejte mandle a smíchejte je s březovým cukrem a skořicí. Předehřejte troubu na 150 °C, horní i dolní pečení.

Na moukou poprášené pracovní ploše rozválejte těsto do tvaru kruhu (přibližně 26 cm). V případě potřeby použijte talíř jako pomůcku a poprašte moukou. Těsto rozkrájejte do 16 stejných trojúhelníků.

Oloupejte jablka, odstraňte jádřinec a jablko nakrájejte. Na trojúhelníky z těsta naneste směs mandlí a skořice. Na vnější část každého kousku těsta položte plátek jablka.

Zamotejte kousky těsta z vnější strany směrem dovnitř tak, abyste zabalili plátky jablek.

Rozmístěte mini croissanty na plech na pečení a posypte zbytkem mandlovo-skořicové směsi. Dejte do trouby a pečte 150 °C přibližně 15 – 18 minut. Nechte zchladnout. Dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.