Skip to Content

Vejce v chlebu

Porce: 2

Přísady:

  • 4 krajíce chleba (např. italský rustikální) 
  • 4 vejce 
  • 300 g zakysané smetany 
  • 100 g crème fraiche
  • 150 g řeřichy zahradní
  •  ½ cibule 
  • 20 g ředkviček 
  • sůl 
  • pepř 
  • máslo na smažení

Náčiní: trouba, vykrajovátko na cukroví, prkénko na krájení, nůž, velká mísa, metlička na šlehání, velká pánev vhodná do trouby

Předehřejte troubu na 160 °C. Nakrájejte cibuli nadrobno. Nahrubo nasekejte řeřichu. Nakrájejte ředkvičky na tenké plátky. Uprostřed krajíců chleba vykrojte vykrajovátkem na cukroví díru.

Ve velké míse smíchejte zakysanou smetanu, crème fraiche, ředkvičky, cibuli a řeřichu. Osolte a opepřete dle chuti.

Ve velké pánvi vhodné do trouby opékejte na másle chléb při středně vysoké teplotě po dobu přibližně 1 – 2 minuty z každé strany. Když je chléb opečen po obou stranách, rozbijte doprostřed každého krajíce vejce a dejte pánev do předehřáté trouby a pečte na 160 °C po dobu 3 – 5 minut, dokud nejsou bílky tuhé a žloutky tekuté. Osolte a opepřete dle chuti. Podávejte s ředkvičkami a dipem ze zakysané smetany. Ozdobte řeřichou. Dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.

Více informací

  • Domovská stránka

  • Proč se zapojit: Chceme vás inspirovat, abyste společný čas trávili u stolu, protože vždycky je pro to dobrý důvod! Nenarozeniny či Den úžasnosti.

  • Kdo řekl, že mytí nádobí musí být nudné? S těmito triky je zábava zaručena! A s našimi účinnými produkty je mytí nádobí super snadné!