Somat Logo

Losos v omáčce teriyaki

Přísady
Porce: 2

  • 2 jarní cibulky 
  • 100 ml zeleninového vývaru 
  • 100 ml sójové omáčky 
  • 15 ml ochucovadla mirin 
  • 1 polévková lžíce medu 
  • 2 filety z lososa 
  • pepř

Náčiní: prkénko na krájení, nůž, kastrol, vařečka, talíř, trouba, pánev vhodná do trouby

Nakrájejte jarní cibulku.

V kastrolu při středně vysoké teplotě smíchejte zeleninový vývar, sójovou omáčku, mirin a med. Vařte dokud se objem nezmenší na polovinu, přibližně 10 – 15 minut.

Předehřejte troubu na 180°C. Položte lososa na pánev. Potřete stejnoměrně po obou stranách omáčkou teriyaki. Pečte lososa v předehřáté troubě na 180 °C po dobu přibližně 10 – 12 minut. Vyndejte z trouby a přendejte na talíř. Před podáváním ozdobte jarní cibulkou a opepřete.

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.