Somat Logo

Lehký jahodový a chřestový salát

Přísady
Porce: 4

  • 450 g zeleného chřestu 
  • 200 g jahod 
  • 80 g baby špenátu
  • 30 g pistácií 
  • 100 g sýru feta 
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje 
  • 1 polévková lžíce balzamikového octa 
  • sůl 
  • pepř 
  • olivový olej na smažení

Náčiní: prkénko na krájení, nůž, velká pánev, vařečka, uzavíratelná nádoba, mísa

Ořízněte dřevnaté konce chřestu a nakrájejte na kousky pod mírným úhlem (přibližně 1 cm kousky). Odstopkujte jahody a rozčtvrťte.

Rozpalte trochu olivového oleje ve velké pánvi a smažte kousky chřestu za mírné teploty přibližně 8 – 10 minut do změknutí. Osolte a opepřete.

Smíchejte v míse baby špenát, osmažený chřest, jahody a rozdrobený feta sýr. Polijte octovou zálivkou a před podáváním posypte pistáciemi.

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.