Somat Logo

Kuskus z 5 přísad se smaženou brokolicí a citronovým jogurtem

Přísady
Porce: 2

  • ½ brokolice
  • 120 g kuskusu
  • 1 citron (kůra a šťáva, zvlášť)
  • 100 g plnotučného řeckého jogurtu
  • 50 g lískových ořechů
  • 235 ml vody
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Náčiní: pánev, struhadlo, lis na citrusy, stěrka, prkénko na krájení, nůž, malá mísa, hrnec, vařečka, žáruvzdorná mísa

Nastrouhejte citron a vymačkejte šťávu. Brokolici podélně rozkrojte, růžičky nechce co nejvíce připevněny ke stonku. Opečte lískové ořechy na pánvi (nejlépe litinové) dokud nebudou vonět, přibližně 3 minuty. Nahrubo nasekejte a odložte stranou. Do malé mísy dejte polovinu citronové šťávy, jogurt, osolte a opepřete. Dobře promíchejte a postavte stranou.

Přiveďte vodu v hrnci k varu. Do velké žáruvzdorné mísy dejte kuskus a osolte. Přelejte kuskus vařící vodou, přikryjte a ponechte přibližně 10 – 15 minut, v půlce zamíchejte. Protřepte a přidejte do mísy polovinu citronové kůry, polovinu olivového oleje, polovinu orestovaných lískových ořechů a osolte a opepřete dle chuti. Opatrně promíchejte a postavte stranou.

Rozehřejte tutéž pánev, na které jste restovali lískové ořechy, při středně vysoké teplotě, přidejte olivový olej a vložte plátky brokolice rozkrojenou částí dolů. Smažte po obou stranách asi 1 – 2 minuty nebo do zhnědnutí.

V malé míse promíchejte osmaženou brokolici se zbývající citronovou šťávou, kůrou a solí. Na servírovací talíř dejte lžíci plnou jogurtu, přidejte nahoru kuskus a osmaženou brokolici, posypte zbylými orestovanými lískovými oříšky. Dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.