Skip to Content

Halibut v tymiánovém mléce s brokolicí

Porce: 2

Přísady:

  • 100 g halibuta (bez kůže) 
  • 100 g brokolice 
  • 100 ml mléka 
  • 5 větviček tymiánu 
  • 100 ml zeleninového vývaru (rozděleně) 
  • 40 g másla 
  • 20 g plátků mandlí 
  • sůl 
  • pepř

Náčiní: malá pánev, vařečka, velká pánev, malý kastrol, nůž, prkénko, děrovaná lžíce

Opečte mandle na pánvi dozlatova.

Přiveďte necelou polovinu zeleninového vývaru a mléka k varu, dostatečně osolte a opepřete. Přidejte tymián a namáčejte v teplém mléku po dobu přibližně 3 – 5 minut.

Následně vložte halibuta do teplého, ale ne vařícího mléka (přibližně 90 °C). Vařte v mírně vroucím mléce po dobu přibližně 3 – 4 minuty podle tloušťky ryby.

Mezitím naplňte kastrol vodou, osolte a přiveďte k varu. Nakrájejte brokolici na malé růžičky.

Brokolici blanšírujte ve slané vroucí vodě po dobu 3 – 4 minut tak, aby zůstala křupavá. Osušte a dejte stranou.

Rozpusťte máslo na pánvi, přidejte zbytek zeleninového vývaru a pomalu vše přiveďte k varu.

Smíchejte blanšírovanou brokolici se zbytkem zeleninového vývaru a máslem. Osolte a opepřete podle potřeby. Podávejte halibuta na brokolici a ozdobte plátky mandlí.

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.

Více informací

  • Domovská stránka

  • Proč se zapojit: Chceme vás inspirovat, abyste společný čas trávili u stolu, protože vždycky je pro to dobrý důvod! Nenarozeniny či Den úžasnosti.

  • Kdo řekl, že mytí nádobí musí být nudné? S těmito triky je zábava zaručena! A s našimi účinnými produkty je mytí nádobí super snadné!