Somat Logo

Grilovaný salát Caesar

Přísady
Porce: 4

  • 2 hlávky římského salátu 
  • 4 ančovičky 
  • 3 stroužky česneku (oloupaného) 
  • 80 ml extra panenského olivového oleje 
  • 1 bageta 
  • 2 polévkové lžíce worcestrové omáčky 
  • 2 polévkové lžíce majonézy 
  • 2 citrony (šťáva) 
  • 2 lžičky dijonské hořčice 
  • 100 g parmazánu (nastrouhaný a rozdělený) 
  • sůl 
  • pepř

Náčiní: mixér nebo kuchyňský robot, mašlovačka, grilovací pánev nebo gril, prkénko na krájení, nůž

Vymíchejte ančovičky, oloupaný česnek, olej, sůl a pepř dohladka.

Rozpalte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Rozkrojte římský salát podélně na polovinu, rozkrojte bagetu na polovinu a následně znovu rozkrojte podélně. Potřete rozkrojenou stranu salátu a chleba ančovičkovou směsí.

Grilujte římský salát a chléb rozkrojenou stranou dolů přibližně po dobu 1 – 2 minuty nebo dokud se neobjeví známky grilování. Mezitím přidejte worcesterskou omáčku, majonézu, citronovou šťávu, hořčici a část nastrouhaného parmazánu do ančovičkové směsi a míchejte dohladka asi 2 minuty. Osolte a opepřete dle potřeby.

Podávejte římský salát a chléb vcelku nebo nakrájená na široké plátky. Pokapejte nebo smíchejte s dresingem Caesar podle chuti a posypte zbývajícím parmazánem.

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.