Somat Logo

Fettuccine Alfredo

Přísady
Porce: 4

  • 500 g těstovin fettuccine (čerstvých) 
  • 2 stroužky česneku 
  • 4 polévkové lžíce petržele 
  • 80 g másla 
  • 400 ml smetany 
  • 150 g parmazánu 
  • Parmazán na servírování 
  • sůl 
  • pepř

Náčiní: prkénko na krájení, nůž, malý kastrol, velký kastrol, cedník

Oloupejte a nakrájejte česnek. Nakrájejte petržel najemno.

Část másla rozpusťte v kastrolu při střední až nízké teplotě. Přidejte česnek a opékejte přibližně 1 minutu. Přidejte smetanu, osolte a opepřete. Nechte povařit přibližně 3 minuty nebo do mírného zahuštění. Občas zamíchejte. Přidejte parmazán a odstavte kastrol.

Přiveďte vodu k varu. Přidejte sůl a těstoviny a vařte al dente. Sceďte uvařené fettuccine a přidejte je do smetanové omáčky. Promíchejte, aby se vše spojilo. Dejte kastrol zpět na plotnu, přidejte nasekanou petrželku a máslo a znovu promíchejte.

Osolte a opepřete dle chuti. Podávejte s extra parmazánem. Dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.