Somat Logo

Chana masala

Přísady
Porce: 4

  • 400 g cizrny v konzervě
  • 800 g drcených rajčat v konzervě
  • 15 g zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 thajské chilli
  • 1 polévková lžíce garam masala
  • 1 lžička kmínu římského mletého
  • 1 lžička kurkumy
  • ½ lžičky chilli v prášku
  • 4 polévkové lžíce ghí
  • 50 ml vody
  • sůl
  • koriandr (na ozdobení)
  • chléb naan (k servírování)
  • rýže basmati (vařená, k servírování)

Náčiní: prkénko na krájení, nůž, jemné sítko, kuchyňský robot, pánev, stěrka

Oloupejte zázvor a česnek. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Sceďte cizrnu v konzervě, v případě potřeby uschovejte tekutinu pro další recept. Do kuchyňského robotu vložte očištěný zázvor, česnek, thajské chilli, garam masalu, římský kmín, kurkumu a chilli v prášku a rozmixujte na hladkou pastu.

Rozehřejte ghí na pánvi při střední teplotě. Přidejte cibuli a restujte přibližně 5 minut nebo dokud nezesklovatí. Přidejte kořeněnou pastu, scezenou cizrnu, drcená rajčata, vodu a nechte přibližně 10 minut mírně vařit.

Osolte a opepřete. Ozdobte koriandrem a podávejte s chlebem naan a rýží basmati. Dobrou chuť!

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Somat dokáže odstranit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny. Vaše nádobí bude znovu dokonale čisté.