Skip to Content

Malé zdravé návyky

Měsíc ke změně

Nikdo není osvobozen od špatných návyků. A většinou jde o jídlo. Myslíme si, že Měsíc štěstí je ta pravá příležitost, jak se některých zlozvyků zbavit. Ale nespěchejte. Změna jídelníčku není zpočátku snadná. Proto je nejlepší začít malými kroky. A ještě lépe, dělejte je společně!

Staňte se veganem… na jeden den.

Co třeba vegetariánský nebo dokonce veganský den? Jeden den v týdnu se vzdejte masa a vyzkoušejte nové, chutné recepty. Zejména vepřové by nemělo být na talíři příliš často. Vysoký obsah kyseliny arachidonové a mastných kyselin může zvýšit bolest kloubů. Rozsáhlé studie ukázaly, že vegetariáni mají příznivější hodnoty krevního tlaku, lepší tělesnou hmotnost, méně kardiovaskulárních onemocnění a vyšší délku života. Maso a uzeniny však nejsou výlučně nezdravé. Obsahují také vitamíny a minerály, které jsou pro tělo důležité.

Radši mějte plán.

Pokud si napíšete, co chcete dělat, bude pro vás snazší se toho držet. Příliš u toho nepřemýšlejte. Každý den je naplánován povrchně. Jako jíst maso každé pondělí, úterky mít vegetariánská jídla, pátek je dnem ryb a tak dále.

Rutina se po 66 dnech stává zvykem. Musíte však vytrvat po dobu 66 dnů. Jasně definovaný plán vám s tím pomůže.

Sladkosti.

Neuškodí občas jíst sladkosti. Například čokoláda vás dělá šťastnými. Kromě cukru a tuků obsahuje také bílkovinový stavební blok tryptofan. Ten se používá k produkci serotoninu, který je známý jako hormon štěstí. I když nemůžete mít příliš mnoho štěstí, můžete mít příliš mnoho čokolády. Proto je dobré místo čokolády čas od času popadnout jablko. V kombinaci s müsli, jogurtem a trochou medu je to vynikající alternativa nezdravého jídla.

Začněte vařit!

Vaření je lepší než jíst venku. Na jedné straně přidává spoustu zábavy tím, že stojíte v kuchyni s vašimi blízkými a společně připravujete jídlo, na druhé straně šetří peníze. Udělejte si z pravidelného vaření návyk. Nejlépe spolu se svými nejbližšími. Naučte svoje děti několik kuchařských triků. Připojte se přes videohovor s babičkou a dědou, pokud máte nějaké otázky ohledně jejich tajných receptů. Možná z toho vytvoříte novou nedělní rutinu. Babička to bude určitě milovat.

Myjte své nádobí chytře.

Pokud jde o mytí nádobí, má smysl si osvojit chytré typy ve vaší každodenní rutině:

  • Nezapomeňte nejprve vyjmout spodní koš myčky nádobí, aby veškerá voda nestříkala dolů.
  • Hrnce a pánve namočte hadříkem a horkou mýdlovou vodou, abyste snáze odstranili mastné skvrny a přilepené zbytky jídla. Použijte náš Pur Secrets of Mineral Pearls.
  • Je dobré dávat pokličky a jiné drobné předměty do síťky na prádlo, aby nepropadly roštem v myčce.

Malé změny v každodenním životě dělají z dlouhodobého hlediska velký rozdíl. Bavte se výběrem svých nových návyků. A využijte Měsíc štěstí k jejich realizaci. Nikdy nezapomeňte: nedělejte to sami. Trávit čas, měnit věci a žít nanovo jsou mnohem větší zábava, když se dělají společně.

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Díky tabletám Somat bude nádobí znovu snadno čisté!
Naše účinné přípravky dokážou vyčistit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny, a vy si tak můžete užít ještě více času s blízkými!

Zjistěte více

  • Domovská stránka

  • Kdo řekl, že mytí nádobí musí být nudné? S těmito triky je zábava zaručena! A s našimi účinnými produkty je mytí nádobí super snadné!

  • Najděte si dokonalý recept, který potěší vaše blízké na dalším setkání.