Skip to Content
header image

Den matek 2020: celý svět myslí na maminky

Maminka je naším vzorem, naší nejlepší kamarádkou, naší oporou. Zaslouží si, abychom jí denně projevovali díky za její bezpodmínečnou lásku, oddanost a nekonečnou laskavost. V jeden určitý den bychom si ale na poděkování měli dát obzvlášť záležet. Je to den, kdy rodiny na celém světě na počest svých milovaných maminek slaví Den matek. Prozradíme vám, na kdy připadá Den matek v různých zemích, a nabídneme tipy na netradiční dárky ke Dni matek 2020.

Nejlépe si společný čas užijete u vlastnoručně připraveného jídla. Hledáte inspiraci na to pravé menu ke Dni matek? Podělíme se s vámi o několik jednoduchých receptů na chutné pokrmy.

Netradiční dárky a aktivity ke Dni matek

Začněme tím nejdůležitějším. Určitě chcete maminku na Den matek pořádně překvapit. Jistě vás napadly běžné dárky, jako květiny nebo bonboniéra, ale co takhle něco méně obvyklého? Nejlepší dárek je podle nás ten, který se nedá koupit za žádné peníze: společně strávený čas. Spolu je nám přece nejlépe a v dnešním světě se pohoda a zábava v rodinném kruhu stává skoro vzácností. Proto vám nabízíme tři tipy na nejlepší netradiční dárky ke Dni matek. Můžete je realizovat dokonce i formou rodinné videokonference!

Bingo je hra, která se dá skvěle přizpůsobit dle vlastního vkusu. Jednoduše si doma vyrobte vlastní karty na bingo, vyzdobte je typickými rodinnými hláškami, maminčinými oblíbenými barvami, názvy jídel nebo písniček. Na Den matek 2020 si s maminkou užijte zábavu při společné hře. Legrace je zaručena, možná vás od smíchu dokonce bude trochu bolet břicho.

Oslavte Den matek rodinnou soutěží v poznávání starých fotek. Čím více lidí se jí osobně nebo přes online připojení zúčastní, tím lépe se budete bavit! Každá rodina dostane za úkol najít fotky maminky a dětí z dob, kdy byly ještě úplně malé. Rozdělte účastníky do několika týmů. Připravit, pozor, začínáme hádat! Za každou správně přiřazenou fotku dostávají hráči jeden bod. A tým, který prohrál, může třeba všem maminkám udělat lehkou masáž.

Dopřejte své mamince ke Dni matek výjimečný kulinářský zážitek! Pojměte ho jako netradiční dárek ke Dni matek. Pořádně se do toho obujte a přichystejte mamince nezapomenutelnou hostinu. Naštěstí pro vás máme připraveno několik jednoduchých receptů na předkrmy, hlavní chody a dezerty. S umýváním nádobí si nemusíte dělat starosti. Díky našim přípravkům Pur a Somat budete mít hotovo raz dva.

Světem křížem krážem: kdy se slaví Den matek

Oslavy Dne matek připadají v různých zemích světa na různá data. V zemích střední Evropy, například v Německu, Itálii nebo Řecku se rodiny k oslavám Dne matek obvykle scházejí druhou květnovou neděli. Den matek 2020 tedy připadá na 10.  května. V Portugalsku, Španělsku a Maďarsku se Den matek slaví už první květnovou neděli. Poláci si jako pevné datum zvolili 26. květen, zatímco Francouzi a Švédové slaví poslední neděli v květnu.

V Egyptě a v mnoha zemích Středního východu se Den matek slaví 21. března. Některé země severní Afriky a západní Asie si k oslavám Dne matek vybraly začátek jara, v půvabném odkazu na rozkvétající jarní přírodu.

Teď už o Dni matek určitě víte dost, abyste mohli pro svou milovanou maminku vybrat ten nejlepší dárek. Nasbírali jste inspiraci z celého světa, takže se pusťte do příprav a užijte si s rodinou krásný Den matek 2020.

Bojíte se nepořádku? Nemáte se čeho bát!

Až si užijete chvilky potěšení #enjoytogether, nemusíte si dělat starosti se špinavým nádobím.
Díky tabletám Somat bude nádobí znovu snadno čisté!
Naše účinné přípravky dokážou vyčistit i tu nejodolnější špínu, jako jsou tuky a spáleniny, a vy si tak můžete užít ještě více času s blízkými!

Zjistěte více

  • Domovská stránka

  • Kdo řekl, že mytí nádobí musí být nudné? S těmito triky je zábava zaručena! A s našimi účinnými produkty je mytí nádobí super snadné!

  • Najděte si dokonalý recept, který potěší vaše blízké na dalším setkání.